Thursday, February 4, 2010

kau fikir apa yg kau cakap?.

org matang takkan heran apa org kata.
kalau nk fikir masa depan,mereka fikir ke hadapan.
orang matang takkan lari dari masalah.
face to face and settle it in a good way.
orang matang mencipta kedamaian.
orang matang bencikan peperangan.
tak kira yg salah ataupun yg betol,kalau dah rase matang,pimpin lah si tak matang.

kau rasa kau fikir macamni ke?
if kau tak salah,jgn takot and jangan goyang.

mak kau matang tak??
sbb mak kau matanag lah dia akan bilang:

biar orang buat kita .jgn kita balas.Allah maha besar.
jangan peduli apa orang kata..

tp disebabkan kau rasa kau dah matang sgt,
hati kau berkata 'takkan aku nk biarkn mereka pijak aku..tak boleh jadi ni.'

wahai kaum adam,
mereka kelihatan kebudak-budakkan.
tp aku lebih mengenali mereka.kau takkan sangka ayat yg mereka akan keluarkn untuk aku rasa hidup kembali selepas jatuh dari tebing dunia.

orang matang takkan ckp dia matang.bahkan aku sendiri tak tahu aku ni dah matang ke belum..orang di luar yg melihat dan merasa.kita hanya berfikir dan bertindak ikut cara pemikiran kita.

kalau engkau tak boleh face,jgn buat langsi atau sial sbb ini hanya menyusahkn diri kau dan menjatuhkan manusia sesama sendiri.

KALAU KAU FIKIR MASA DEPAN,KAU TAHU APA ITU KARMA..!ini hanya kepercayaan tapi dalam agama,bermaksud BALASAN CASH DI DUNIA.

sekian,salam.



BY:
YAYA

4 comments:

hihiy said...

Puisi anjing yang bersifat matang habis tuh ko bace sendiri jelah before tido.
bak kate monster ukay
tp disebabkan kau rasa kau dah matang sgt,
hati kau berkata 'takkan aku nk biarkn mereka pijak aku..tak boleh jadi ni.'

Bende kalo ko matang and ko tak efek balik ko tak post kot post haram jadah tuh. Bile fikir balik bukan nye kite sume tak penah gelak ketawa dengan ko. Isk isk

yAyA~~ said...

haaaa...tahu xpe..
kalo matang,dah boleh minta maaf byk2 dah..dah tahu salah,minta maaf lah dengan ikhlas.
takkan taktahu lumrah manusia mcmna..
semua ade hati dan perasaan..if mengakibatkn perasaan,kene lah minta kemaafan dengan cara yg sgt berusaha.
kita mamou menerima apa yg terjadi.
cuma oerlukan masa.
benda simple pon tak reti..
aku rasa,kalo umor dah sampai 20++ dah boleh paham manusia dah.

fofo zainal said...

si matang takkan too far dalam something. tahu apa yang ada dalam otak.badan kecil otak matang memang hebat. badan kecil otak lagi kecil umpama sampah sarap yang tak ada value. gagak pakai shades je yang kutip makan. kalau la kau reti dan faham maksud matang, kau takkan selfish. kau sendiri berak merata rata, jgn harap ada cleaner datang bersihkan taik kau. sekali buat taik, sampai mati bau..happy fucking with the slut.

yAyA~~ said...

eeeuwww..matangnye kamu..kalo dia matang,tolong paham apa yg cuba kami terangkn..cara baik,x lut.
cara kasar mahu x?
dah salah,buat cara salah..
bila salah,tp rase mcm betol,itu xsedar diri namanya.